
Grillad chorizo med rotfrukter och yoghurtdressing
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3041 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 18%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Chorizokorv svensk 4.0 styck 60%
Morot 2.0 styck 3%
Palsternacka 2.0 styck 5%
Kålrot 0.5 styck 5%
Rapsolja nötig 1.0 dl 25%
Örtkryddor finhackad 1.0 dl 0%
Schalottenlök finhackad 2.0 msk 0%
Citron juice+skal 1.0 styck 1%
Dressing:
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%
Spiskummin mald 2.0 krm 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Koriander färskhackad 2.0 msk 0%
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (25 min )
- Skala och dela rotfrukter på längden. Grilla på het grill eller i grillpanna cirka 15 minuter.
- Blanda olja, örter, lök samt skal och saft från citron. Häll dressingen över de ännu varma rotfrukterna. Salta och peppra.
- Yoghurtdressing: Finhacka vitlök. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Skiva chorizo och stek eller grilla cirka 5 minuter. Strö på lite färska örter.
Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv
Liknande recept som Grillad chorizo med rotfrukter och yoghurtdressing
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad och grillad fläskfilé
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Satay, asiatiska grillspett
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hetmarinerade fläskfiléspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad korv
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan