Grillad chorizo med rotfrukter och yoghurtdressing

Grillad chorizo med rotfrukter och yoghurtdressing

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Chorizokorv svensk

4.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

2.0 

styck

Kålrot

0.5 

styck

Rapsolja nötig

1.0 

dl

Örtkryddor finhackad

1.0 

dl

Schalottenlök finhackad

2.0 

msk

Citron juice+skal

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Dressing:

 

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

Spiskummin mald

2.0 

krm

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Koriander färskhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3041 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 18%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 336 gram)

Ingredienser

Visa:

Chorizokorv svensk 4.0 styck 60%

Morot 2.0 styck 3%

Palsternacka 2.0 styck 5%

Kålrot 0.5 styck 5%

Rapsolja nötig 1.0 dl 25%

Örtkryddor finhackad 1.0 dl 0%

Schalottenlök finhackad 2.0 msk 0%

Citron juice+skal 1.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Dressing:

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%

Spiskummin mald 2.0 krm 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Koriander färskhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (25 min )

  1. Skala och dela rotfrukter på längden. Grilla på het grill eller i grillpanna cirka 15 minuter.
  2. Blanda olja, örter, lök samt skal och saft från citron. Häll dressingen över de ännu varma rotfrukterna. Salta och peppra.
  3. Yoghurtdressing: Finhacka vitlök. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva chorizo och stek eller grilla cirka 5 minuter. Strö på lite färska örter.

Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv

Liknande recept som Grillad chorizo med rotfrukter och yoghurtdressing