Pannbiff med portabello

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pannbiff med portabello

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Portabellasvamp

100.0 

gram

Nötfärs

500.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tomatsås:

 

Kvisttomater

2.0 

styck

Havssalt

1.0 

tsk

Sambal badjak }

0.5 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 300

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1201 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 208 gram)

Ingredienser

Visa:

Portabellasvamp 100.0 gram 2%

Nötfärs 500.0 gram 76%

Olivolja 2.0 msk 19%

Salt och peppar 0%

 

Tomatsås:

Kvisttomater 2.0 styck 3%

Havssalt 1.0 tsk 0%

Sambal badjak } 0.5 tsk 0%

el. sambal oelek } 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Tillagning (30 min + 30 min )

  1. Börja med tomatsåsen.
    Mixa alla ingredienserna i en matberedare.

  2. Tillaga tillbehör enligt separat recept.
    Edamame & äppelsallad tar cirka 30 min.

  3. Finhacka svampen. Stek svampen i torr panna utan matfett tills all vätska dunstat.
    Lägg åt sidan. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Blanda färs, tomatsås och svamp noga.
    Smaka av med salt och peppar.
    Forma färsen till portionsbiffar.

  5. Hetta upp stekpannan med lite olivolja och stek biffarna några minuter på var sida.

  6. Lägg över i ungsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Sambal badjak är en stekt chilipasta likartad sambal oelek men med rökt smak av chili och lök. Pastan är ganska kryddstarkt het.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Pannbiff med portabello