Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 300

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1201 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Portabellasvamp 100.0 gram 2%
Nötfärs 500.0 gram 76%
Olivolja 2.0 msk 19%
Tomatsås:
Kvisttomater 2.0 styck 3%
Havssalt 1.0 tsk 0%
Sambal badjak } 0.5 tsk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 30 min )
- Börja med tomatsåsen.
Mixa alla ingredienserna i en matberedare. - Tillaga tillbehör enligt separat recept.
Edamame & äppelsallad tar cirka 30 min. - Finhacka svampen. Stek svampen i torr panna utan matfett tills all vätska dunstat.
Lägg åt sidan. Sätt ugnen på 200°C. - Blanda färs, tomatsås och svamp noga.
Smaka av med salt och peppar.
Forma färsen till portionsbiffar. - Hetta upp stekpannan med lite olivolja och stek biffarna några minuter på var sida.
- Lägg över i ungsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Sambal badjak är en stekt chilipasta likartad sambal oelek men med rökt smak av chili och lök. Pastan är ganska kryddstarkt het.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Pannbiff med portabello
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan