Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 63

GBR (GI) / port: 1
Recept: 63 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönsaker 0.5 kilo 100%
Saltlag:
Vatten 0.5 liter Äts ej
Salt 0.5 dl Äts ej
Ättikslag:
Vatten 1.5 dl Äts ej
Ättikssprit 1.0 dl Äts ej
Strösocker 1.5 dl Äts ej
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Kryddpeppar hel 2.0 styck Äts ej
Senapsfrö 0.5 msk Äts ej
Vitpeppar hel 3.0 korn Äts ej
Kryddnejlika 1.0 styck Äts ej
Kockskolan:
Om pickles > Äts ej
Om inlagd gurka > Äts ej
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 24 tim )
- Skala och skär grönsaker. Hårda grönsaker bör förvällas 2-3 minuter i kokande lättsaltat vatten. Låt dem kallna.
- Lägg alla grönsaker i en skål. Blanda saltlag och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna ligga i saltlagen ett dygn.
- Ta ur grönsakerna och låt rinna av. Fördela dem i glasburkar.
- Koka upp alla ingredienser till ättikslagen och häll den heta lagen över grönsakerna. Stäng genast med lock.
- Förvara burkarna svalt (i kylskåp). Pickels är bäst efter 3-4 veckors lagring.
Kockens kommentar
Hemmagjord pickles har en hållbarhet på 6 till 12 månader.
Pickles är vara som lags in i salt- eller syrlig lag, vanligen späda grönsaker eller frukt (läs mer > Om pickles) och särskilt om gurka (läs mer > Om inlagd gurka).
Passar till
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Pickles
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan