Lägg till ingredienser

Antal satser: 1

Grönsaker

0.5 

kilo

 

Saltlag:

 

Vatten

0.5 

liter

Salt

0.5 

dl

 

Ättikslag:

 

Vatten

1.5 

dl

Ättikssprit

1.0 

dl

Strösocker

1.5 

dl

Lagerblad

1.0 

blad

Kryddpeppar hel

2.0 

styck

Senapsfrö

0.5 

msk

Vitpeppar hel

3.0 

korn

Kryddnejlika

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om pickles >

 

 

Om inlagd gurka >

 

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 63

GBR (GI) / port: 1

Recept: 63 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 450 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönsaker 0.5 kilo 100%

 

Saltlag:

Vatten 0.5 liter Äts ej

Salt 0.5 dl Äts ej

 

Ättikslag:

Vatten 1.5 dl Äts ej

Ättikssprit 1.0 dl Äts ej

Strösocker 1.5 dl Äts ej

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Kryddpeppar hel 2.0 styck Äts ej

Senapsfrö 0.5 msk Äts ej

Vitpeppar hel 3.0 korn Äts ej

Kryddnejlika 1.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Om pickles > Äts ej

Om inlagd gurka > Äts ej

Om engelsk kokkonst > Äts ej

Tillagning (15 min + 24 tim )

  1. Skala och skär grönsaker. Hårda grönsaker bör förvällas 2-3 minuter i kokande lättsaltat vatten. Låt dem kallna.
  2. Lägg alla grönsaker i en skål. Blanda saltlag och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna ligga i saltlagen ett dygn.
  3. Ta ur grönsakerna och låt rinna av. Fördela dem i glasburkar.
  4. Koka upp alla ingredienser till ättikslagen och häll den heta lagen över grönsakerna. Stäng genast med lock.
  5. Förvara burkarna svalt (i kylskåp). Pickels är bäst efter 3-4 veckors lagring.  

Kockens kommentar

Hemmagjord pickles har en hållbarhet på 6 till 12 månader.

Pickles är vara som lags in i salt- eller syrlig lag, vanligen späda grönsaker eller frukt (läs mer > Om pickles) och särskilt om gurka (läs mer > Om inlagd gurka).

Passar till

Rostbiff

Fler recept inom Inlagt grönt, chutney

Liknande recept som Pickles