Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1495 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 22%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammfärs 400.0 gram 66%
Tomater 1.0 st stor 2%
Ägg 1.0 styck 4%
Fänkålsfrön mald 2.0 msk 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Olivolja till stekning 0.5 dl 25%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Finhacka tomat.
- Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda väl.
- Rulla färsen till små bullar.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i färsbullar. Sänk värmen och stek långsamt i cirka 10 minuter. Skaka på pannan emellanåt så att de blir stekta runt om.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Kryddiga lammfärsbullar (buffé)
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan