Almas kardemummakaka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Almas kardemummakaka

Lägg till ingredienser

Bitar (12/kaka): 12

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

dl

Bakpulver

1.5 

tsk

Kardemumma mald

3.0 

msk

Kanel mald

1.0 

msk

Florsocker till garnering

2.0 

msk

Ströbröd till form

2.0 

msk

Smör till form

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2545 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 62 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 7%

Strösocker 2.0 dl 30%

Smör normalsaltat 75.0 gram 21%

Mjölk 1.0 dl 2%

Vetemjöl 3.0 dl 25%

Bakpulver 1.5 tsk 1%

Kardemumma mald 3.0 msk 2%

Kanel mald 1.0 msk 0%

Florsocker till garnering 2.0 msk 4%

Ströbröd till form 2.0 msk 3%

Smör till form 1.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  2. Smet: Vispa ägg och socker poröst.
  3. Smält smör med mjölk i en kastrull. Blanda detta med äggsmeten.
  4. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och kanel. Vispa samman. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i ugnens nedre del i cirka 40 minuter. Testa med trästicka att kakan är torr inuti.
  6. Ta ut kakan och vänd den uppochned på ett serveringsfat. Låt den svalna. Sikta (pudra) över florsocker med hälp av en sil.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoese, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Almas kardemummakaka