Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Jäst färsk 25.0 gram 2%
Vatten 3.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Olivolja 2.0 msk 13%
Grahamsmjöl 2.0 dl 23%
Vetemjöl 5.0 dl 62%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 8 tim )
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten.
Rör om tills jästen löst sig. - Tillsätt salt, olja, och mjöl.
Knåda degen och forma till frallor.
Lägg frallorna på en liten plåt.
Täck med plastfilm. - Sätt in i kylskåp över natt.
Max 12 timmar. - Nästa dag: Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda frallorna i 10 minuter.
Fler recept inom Bjud på frukost
Liknande recept som Grahamsfrallor
-
Club sandwich på surdegsbröd
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Syrlig äggröra med rökt lax
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lime- och blåbärssmoothie
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Magnus favoritmüsli med dinkel och aprikoser
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hallonpancakes med kardemummakesella
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bärig, nyttig frukostsmoothie
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fruktsallad med avokado (frukost)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Surkålssmörgås med äggröra (frukost)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grahamsfralla med ägg och avokado
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grahamsfrallor
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan