Surkålssmörgås med äggröra (frukost)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Surkålssmörgås med äggröra (frukost)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Surkål konserverad

100.0 

gram

Mörkt multikornsbröd

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 337

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1349 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 197 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 37%

Olivolja 2.0 msk 17%

Salt 0%

 

Surkål konserverad 100.0 gram 1%

Mörkt multikornsbröd 4.0 skivor 39%

Tillagning (12 min )

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och knäck ner äggen. Rör om med en slev tills de börjat hårdna (skall ej stekas). Salta.

  2. Lägg äggröran på brödet och toppa med surkål.

Kockens kommentar

Mjölksyrad surkål är nyttigt och skonsamt för magen. Blommorna på bilden är ätbara violer, vilka ibland finns att köpa i handeln.

Fler recept inom Bjud på frukost

Liknande recept som Surkålssmörgås med äggröra (frukost)