
Paul Svenssons midsommarsmörgås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 748

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Matjessill 400.0 gram 42%
Gräddfil 4.0 dl 18%
Gräslök 2.0 knippen 1%
Citronskal 4.0 styck 1%
Rödlök 1.5 styck 3%
Ägg 4.0 styck 8%
Purjolök 4.0 st små 5%
Smör normalsaltat 40.0 gram 10%
Kavring 4.0 skivor 11%
Kock: Paul Svensson
Uppdragsgivare: Carlsberg
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Lägg gräddfil i ett kaffefilter i cirka 2 timmar så att överflödsväskan rinner av.
- Riv citronskal och finskär gräslök.
Spar lite av gräslöken till garnering.
Fintärna matjesill och blanda med gräddfil, citronskal och finskuren gräslök. - Skala och skiva rödlök tunt. Lägg i isvatten.
- Skär purjolök i lika långa bitar som kavringen och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka.
Ta ut och låt svalna.
Återvärm i nybrynt smör. - Koka äggen i 9 1/2 minuter i kokande vatten. Skala och skiva.
- Varva matjesillsröran, lökringar, skivat ägg och ljumna purjolökar. Avsluta med gräslök och peppar.
Kockens kommentar
Paul Svensson är en av Sveriges stjärnkockar och f.d. kökschef på BonLloc och F12 och känd från TV. Han rekommenderar Carlsbergs Sort Guld till smörgåsen.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Paul Svenssons midsommarsmörgås
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *