Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 297
    
                Kcal / portion: 361
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 4331 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tårtbotten:
Digestivekex choklad 250.0 gram 29%
Smör smält 100.0 gram 17%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
Fyllning:
Philadelphia naturell } 500.0 gram 27%
Strösocker 2.0 dl 18%
Ägg 4.0 styck 6%
Citronskal 1.0 styck 0%
Passionsfrukt 4.0 styck 1%
Björnbär till garnering 2.0 dl 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
 - Smula sönder kexen till "mjöl" i en mixer.
Smält smör. Blanda mixet med smör och kanel. - Platta ut degen i en springform.
Sätt in i ugn i 10 minuter.
Ta ut och låt svalna i formen.
Sänk ugnsvärmen till 150ºC. - Riv gult citronskal.
Gröp ur passionsfrukten. - Blanda i en bunke philadelphiaost, socker, ägg, citronskal och passionsfrukt. 
Vispa samman med elvisp. - Häll smeten i springformen.
Sätt in i ugnen i 45 minuter. - Ta ut och garnera med björnbär (e.d.)
 
Kockens kommentar
Cheesecake är en efterrätt från USA. Huvudingredienserna i en cheesecake är digistivekex och färskost. Det finns många olika sorts fyllningar, dem vanligaste är choklad, lime eller hallon.
Fler cheesecake
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Cheesecake med passion
- 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    