Färsbiffar med mynta och feta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsbiffar med mynta och feta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandfärs

1.0 

kilo

Fetaost

300.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Mynta färsk

0.5 

kruka

Citronpeppar

1.5 

tsk

Salt

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chakana Reserve Bonarda Old Vine

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 743

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2973 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 280 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 1.0 kilo 65%

Fetaost 300.0 gram 30%

Ägg 2.0 styck 4%

Mynta färsk 0.5 kruka 0%

Citronpeppar 1.5 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Tillagning (1 tim )

  • Tänd grillen i god tid.
  • Finhacka myntan och smula fetaosten.
  • Blanda alla ingredienserna väl i en bunke. Låt vila i rumstemperatur i 30 minuter.
  • Forma till biffar. Lägg på grillen och grilla 5-7 minuter på varje sida. Tiden varierar  beroende på biffarnas tjocklek. Kontrollera att de blivit genomstekta.

Kockens kommentar

Stora, tjocka biffar riskerar att inte bli genomstekta, alternativt brända av grillen. Gör därför mindre eller halvplatta biffar.

Fler recept inom Grillad köttfärs

Liknande recept som Färsbiffar med mynta och feta