Ägghalvor med makrillsröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ägghalvor med makrillsröra

Lägg till ingredienser

Antal ägghalvor: 14

Ägg

7.0 

styck

Makrillfilé varmrökt

200.0 

gram

Basilika

0.5 

kruka

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gammal Norrlands

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1448 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 18%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 49 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 7.0 styck 30%

Makrillfilé varmrökt 200.0 gram 42%

Basilika 0.5 kruka 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Creme fraiche 1.0 dl 22%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Koka äggen i 6 minuter.
    Skölj dem i kallt vatten och skala.

  2. Dra av skinnet från markrillen. Dela köttet i små bitar med fingrarna. Lägg i en bunke.

  3. Finhacka basilika och lägg i bunken.
    Pressa ner citronjuice.
    Tillsätt crème fraiche och blanda.
    Smaka av med salt och peppar.

  4. Halvera äggen.
    Lägg på markrillblandning.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Ägghalvor med makrillsröra