Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1448 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 7.0 styck 30%
Makrillfilé varmrökt 200.0 gram 42%
Basilika 0.5 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 22%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka äggen i 6 minuter.
Skölj dem i kallt vatten och skala. - Dra av skinnet från markrillen. Dela köttet i små bitar med fingrarna. Lägg i en bunke.
- Finhacka basilika och lägg i bunken.
Pressa ner citronjuice.
Tillsätt crème fraiche och blanda.
Smaka av med salt och peppar. - Halvera äggen.
Lägg på markrillblandning.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Ägghalvor med makrillsröra
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *