Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0
Recept: 790 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 300.0 gram 69%
Basilika 0.5 kruka 0%
Chilifrukt röd 2.0 cm 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Ägg 1.0 styck 8%
Creme fraiche 0.5 dl 20%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär ner laxen i mindre bitar.
Strimla chili. Repa av basilikablad. - Mixa hastigt lax, chili, basilika och salt i en matberedare eller med mixerstav.
Tillsätt ägg och crčme fraiche. Mixa lätt. - Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
Gör små bullar av färsen med hjälp av blöt sked och blöt handflata. - Lägg i bullarna i det sjudande vattnet.
När de flyter upp är de klara.
Lägg upp på fat och pressa citron över.
Fler recept inom Lax i påsk
Liknande recept som Pocherade laxbullar
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax (Buffé)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxaladåb - kall inkokt lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Saumon surprise (laxöverraskning)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan