Pocherade laxbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pocherade laxbullar

Lägg till ingredienser

Satser (ā 5 st): 2

Laxfilé utan skinn

300.0 

gram

Basilika

0.5 

kruka

Chilifrukt röd

2.0 

cm

Salt

1.0 

tsk

Ägg

1.0 

styck

Creme fraiche

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0

Recept: 790 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 223 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 300.0 gram 69%

Basilika 0.5 kruka 0%

Chilifrukt röd 2.0 cm 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Ägg 1.0 styck 8%

Creme fraiche 0.5 dl 20%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%

Tillagning (20 min )

  1. Skär ner laxen i mindre bitar.
    Strimla chili. Repa av basilikablad.

  2. Mixa hastigt lax, chili, basilika och salt i en matberedare eller med mixerstav.
    Tillsätt ägg och crčme fraiche. Mixa lätt.

  3. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
    Gör små bullar av färsen med hjälp av blöt sked och blöt handflata.

  4. Lägg i bullarna i det sjudande vattnet.
    När de flyter upp är de klara.
    Lägg upp på fat och pressa citron över.

Fler recept inom Lax i påsk

Liknande recept som Pocherade laxbullar