Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1192 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt, runt 4.0 styck 33%
Mozzarella 250.0 gram 53%
Tomater hela burk 400.0 gram 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Honung 1.0 msk 6%
Basilika 0.5 kruka 0%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 250ºC.
- Skiva mozzarella tunt. Skala vitlök.
- Lägg i matmixer burktomater, vitlök och honung. Mixa till slät sås. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela tomatsåsen på tunnbröden. Lägg på mozzarella. Sätt in i ugnen i 7 minuter.
- Ta ut pizzan och lägg på basilikablad. Dra gärna ett varv med pepparkvarn över.
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Barnsligt enkel tunnbrödspizza
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: