Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 4
Recept: 222 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jordgubbar färska 1.0 liter 90%
Lime färskpressad 1.0 styck 5%
Canderel strö } 2.0 msk 5%
Tillvalsalternativ:
Champagne 0%
Tillbehör:
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (10 min + 20 min )
- Skölj jordgubbar, nyp av hatten och dela i fyra bitar. Lägg upp i serveringsglas.
- Riv grönt limeskal och pressa limesaft.
Blanda skal och saft med Canderel strö (eller strösocker).
Häll lagen över jordgubbarna.
Låt stå och dra i kylskåp i 20 minuter. - Tillval:
Toppa med champagne eller cider.
Kockens kommentar
I stället för Canderel strö kan man använda annat syntetiskt sötningsmedel, eller samma mängd strösocker.
SOCKERFRI EFTERRÄTT
Fler recept inom Parmainlindad oxfilé
Liknande recept som Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
-
Fisk- & räksoppa (förrätt)
Tid: 14 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmainlindad oxfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef