Fisk- & räksoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisk- & räksoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Piggvarfilé

150.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Räkor med skal

125.0 

gram

Grädde

0.5 

liter

Mjölk

0.5 

dl

Svampfond konc. }

0.5 

dl

Salt

 

 

Kryddgrönt

 

 

 

Ger 1 tallrik/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2045 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 201 gram)

Ingredienser

Visa:

Piggvarfilé 150.0 gram 6%

el. annan vitfisk 0%

Räkor med skal 125.0 gram 3%

Grädde 0.5 liter 88%

Mjölk 0.5 dl 1%

Svampfond konc. } 0.5 dl 1%

Salt 0%

Kryddgrönt 0%

 

Ger 1 tallrik/portion 

Tillagning (14 min + 10 min )

  1. Skär fisken i tunna skivor och rensa räkorna, lägg i en skål.

  2. Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över.
    Smaka av med salt.

  3. Stapla den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.

Kockens kommentar

Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa.

Fler recept inom Parmainlindad oxfilé

Liknande recept som Fisk- & räksoppa (förrätt)