Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Piggvarfilé 150.0 gram 6%
Räkor med skal 125.0 gram 3%
Grädde 0.5 liter 88%
Mjölk 0.5 dl 1%
Svampfond konc. } 0.5 dl 1%
Salt 0%
Kryddgrönt 0%
Ger 1 tallrik/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (14 min + 10 min )
- Skär fisken i tunna skivor och rensa räkorna, lägg i en skål.
- Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över.
Smaka av med salt. - Stapla den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.
Kockens kommentar
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa.
Fler recept inom Parmainlindad oxfilé
Liknande recept som Fisk- & räksoppa (förrätt)
-
Fisk- & räksoppa (förrätt)
Tid: 14 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmainlindad oxfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef