Parmainlindad oxfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Parmainlindad oxfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé hel bit

800.0 

gram

Parmaskinka skivad

16.0 

skivor

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Rosmarin färskhackad

1.0 

msk

Koriander färskhackad

0.5 

msk

Salvia hackad

0.5 

msk

 

Sås:

 

Rött vin

6.0 

dl

Strösocker

1.5 

msk

Matlagningssoja }

2.0 

stänk

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Matlagningsmjöl

 

 

 

Tillbehör:

 

Haricots verts färska

200.0 

gram

Potatis

0.6 

kilo

Smör+olja till stekning

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Club Privado Reserva

Kryddigt rött vin
Pris: 103 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 939

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3757 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 634 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé hel bit 800.0 gram 26%

Parmaskinka skivad 16.0 skivor 13%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Rosmarin färskhackad 1.0 msk 0%

Koriander färskhackad 0.5 msk 0%

Salvia hackad 0.5 msk 0%

 

Sås:

Rött vin 6.0 dl 12%

Strösocker 1.5 msk 2%

Matlagningssoja } 2.0 stänk 0%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 200.0 gram 39%

Matlagningsmjöl 0%

 

Tillbehör:

Haricots verts färska 200.0 gram 2%

Potatis 0.6 kilo 11%

Smör+olja till stekning %

Salt 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
    Putsa köttet rent från hinnor och senor.
    Filén bör vara så jämntjock som möjligt.
    Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.

  2. Finhacka kryddorna och blanda dem.
    Rulla köttet i kryddblandningen.
    Linda parmaskinka runt kött med kryddor.
    Bind ihop med hushållssnöre.

  3. Lägg köttet på galler och sätt "luftigt" mitt i ugnen i 15 min. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter, sätt åter i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 30 minuter. Skär upp.

  4. Sås: Koka ner vinet tills 2/3-delar återstår.
    Tillsätt socker, fond soja och koka ngn min.
    Vispa ner smöret klickvis. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas.

  5. Tärna potatis och knaperstek den i lite smör och matolja. Lättkoka haricot vert.

Kockens kommentar

Detta är en perfekt rätt för stora sällskap eftersom köttet kan tillagas i förväg och sedan serveras rumsvarmt, på varm tallrik och med heta tillbehör. OBS! Ställ inte oxfilén kallt, utan låt den stå i rumstemperatur.

Alternativ

Råstekt tärningspotatis

Koka grönsaker

Oxfile med bearnaise

Fler recept inom Parmainlindad oxfilé

Liknande recept som Parmainlindad oxfilé