Kladdkaka Campus (friluftsmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kladdkaka Campus (friluftsmat)

Lägg till ingredienser

Antal bitar (4/tårta): 4

Smör normalsaltat

85.0 

gram

Strösocker

2.0 

dl

Vetemjöl

1.5 

dl

Kakaopulver osötad

0.5 

dl

Skummjölkspulver

1.0 

krm

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Vatten

0.6 

dl

 

Tillval:

 

Torkad frukt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 440

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 17

Recept: 1896 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 21%

Kolhydrater: 59%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 85.0 gram 33%

Strösocker 2.0 dl 40%

Vetemjöl 1.5 dl 17%

Kakaopulver osötad 0.5 dl 4%

Skummjölkspulver 1.0 krm 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%

Vatten 0.6 dl 0%

 

Tillval:

Torkad frukt 0%

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Kock: Primus

Tillagning (20 min )

  1. Smält smör i en kastrull. Stäng av värmen.
  2. Rör ner socker, vetemjöl, mjölkpulver, kakao och olja. Tillsätt vatten och rör till jämn smet.
  3. Tänd brännaren och grädda på svag värme under lock. För att undvika vidbränning kan det bli nödvändigt att försöka sig på en vändning.
  4. Servera gärna torkad frukt till kakan.

Kockens kommentar

Ett aktivt friluftsliv kräver energitillskott. Kladdkakor liksom torkad frukt är mycket kaloririka och söta. Tillsammans med att råvarorna är kompakta, enkla att ta med gör dem till lämplig friluftsmat. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Kladdkaka Campus (friluftsmat)