Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 440

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 17
Recept: 1896 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 21%
Kolhydrater: 59%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 85.0 gram 33%
Strösocker 2.0 dl 40%
Vetemjöl 1.5 dl 17%
Kakaopulver osötad 0.5 dl 4%
Skummjölkspulver 1.0 krm 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%
Vatten 0.6 dl 0%
Tillval:
Torkad frukt 0%
Kockskolan:
Om kladdkaka, brownie > Äts ej
Kock: Primus
Tillagning (20 min )
- Smält smör i en kastrull. Stäng av värmen.
- Rör ner socker, vetemjöl, mjölkpulver, kakao och olja. Tillsätt vatten och rör till jämn smet.
- Tänd brännaren och grädda på svag värme under lock. För att undvika vidbränning kan det bli nödvändigt att försöka sig på en vändning.
- Servera gärna torkad frukt till kakan.
Kockens kommentar
Ett aktivt friluftsliv kräver energitillskott. Kladdkakor liksom torkad frukt är mycket kaloririka och söta. Tillsammans med att råvarorna är kompakta, enkla att ta med gör dem till lämplig friluftsmat. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.
Alternativ
Fler recept inom Kladdkaka, brownies
Liknande recept som Kladdkaka Campus (friluftsmat)
-
Kladdkaka grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Brownie med kakaopulver
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chocolate Brownie
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fudge brownie, amerikansk kladdkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Cheesecakebrownie med hallongrädde
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionerad kladdkaka
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kladdkaka med hallon
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med apelsintopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan