Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Broccoli färsk 500.0 gram 10%
Morot 1.0 st stor 3%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Olivolja 1.0 dl 47%
Matjessill 200.0 gram 39%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Ansa och dela broccolin i små buketter.
Skala och skiva morot tunt.
Finhacka dill. - Lägg broccoli, morot och dill i en bunke.
Pressa över citronjuice. Tillsätt olivolja.
Salta och peppra lätt. Låt stå i minst 1 tim. - Lägg upp i glas och toppa med sill.
Kockens kommentar
Vi använde lila morot som ger lite extra färg till anrättningen.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sill på råmarinerad broccoli (buffémat)
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *