Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0
Recept: 813 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 200.0 gram 51%
Koriander färsk 1.0 kruka 1%
Ingefära färsk 2.0 cm 2%
Äpple helst rött 1.0 styck 6%
Yoghurt turkisk 250.0 gram 34%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Finhacka koriander (se kommentar).
Skala och finriv ingefära.
Kärna ur äpple, halvera och skiva tunt.
Skär sillen i bitar. - Blanda alla ingredienser i en bunke.
Låt stå och dra i minst 1 timme.
Kockens kommentar
Koriander har en speciell smak som inte alla tycker om. Var därför lite försiktig med mängden enligt egen smak.
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Koriander- och ingefärssill
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan