Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Sillsallad med pumpa och sparris
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 147
Kcal / portion: 199
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1195 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pumpa fruktkött 500.0 gram 11%
Grön sparris färsk 12.0 styck 5%
Olivolja 0.5 dl 31%
Matjessill 200.0 gram 53%
Kockskolan:
Om sillsallad > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och kärna ur pumpan. Skär i små bitar. Skiva sillen. Ansa sparris och skär i stora bitar.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek pumpa och sparris tills pumpan mjuknat. Salta och peppra lätt. Dra åt sidan och låt svalna. Blanda med sill.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sillsallad med pumpa och sparris
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: