Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 1
Recept: 247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kantareller färska 300.0 gram 26%
Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej
Strösocker 2.5 dl Äts ej
Vatten 3.0 dl Äts ej
Lagerblad 4.0 blad Äts ej
Kryddnejlika 5.0 styck Äts ej
Rosépeppar hel 5.0 styck Äts ej
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 1%
Hjortronsylt 100.0 gram 73%
Salt 1.0 krm 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 10 tim )
- Rensa svamp och skär i mindre bitar. Lägg över i en burk eller skål.
- Koka upp ättikssprit, vatten och socker. Tillsätt lagerblad, nejlikor, rosépeppar och sambal oelek. Låt koka tills lagen blir simmig. Tillsätt i hjortron och salta.
- Slå den varma lagen över svampen. Låt svalna och ställ kallt i ett dygn.
Kockens kommentar
Syltad svamp passar utmärkt till kött, i synnerhet till viltkött.
Passar till
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan