Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

300.0 

gram

el. annan svamp

 

 

Ättikssprit 12%

1.5 

dl

Strösocker

2.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Lagerblad

4.0 

blad

Kryddnejlika

5.0 

styck

Rosépeppar hel

5.0 

styck

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Hjortronsylt

100.0 

gram

Salt

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 1

Recept: 247 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 91 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 300.0 gram 26%

el. annan svamp 0%

Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej

Strösocker 2.5 dl Äts ej

Vatten 3.0 dl Äts ej

Lagerblad 4.0 blad Äts ej

Kryddnejlika 5.0 styck Äts ej

Rosépeppar hel 5.0 styck Äts ej

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 1%

Hjortronsylt 100.0 gram 73%

Salt 1.0 krm 0%

Tillagning (20 min + 10 tim )

  1. Rensa svamp och skär i mindre bitar. Lägg över i en burk eller skål.
  2. Koka upp ättikssprit, vatten och socker. Tillsätt lagerblad, nejlikor, rosépeppar och sambal oelek. Låt koka tills lagen blir simmig. Tillsätt i hjortron och salta.
  3. Slå den varma lagen över svampen. Låt svalna och ställ kallt i ett dygn.

Kockens kommentar

Syltad svamp passar utmärkt till kött, i synnerhet till viltkött.

Passar till

Tjälknul

Rådjursstek

Älgstek

Fler recept inom Inlagt grönt, chutney

Liknande recept som Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)