Lime- och citrongrässill med chilismak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lime- och citrongrässill med chilismak

Lägg till ingredienser

Satser (ā 5 dl): 1

Lag:

 

Ättikssprit 12%

1.5 

dl

Strösocker

1.3 

dl

Vatten

1.5 

dl

Lagerblad

2.0 

blad

 

Inläggningssill

180.0 

gram

Citrongräs

2.0 

styck

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Limeblad

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Nyköpings Brännvin

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 984

GBR (GI) / port: 16

Recept: 984 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 649 gram)

Ingredienser

Visa:
Lag:

Ättikssprit 12% 1.5 dl 7%

Strösocker 1.3 dl 50%

Vatten 1.5 dl 0%

Lagerblad 2.0 blad 1%

 

Inläggningssill 180.0 gram 38%

Citrongräs 2.0 styck 3%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 1%

Limeblad 4.0 styck 0%

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Koka upp lagen och låt svalna.

  2. Skär citrongräset på längden.
    Ansa och kärna ur chilifrukt. Finhacka.
    Skär sillen i bitar.

  3. Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.

  4. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

Kockens kommentar

I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Lime- och citrongrässill med chilismak