Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 984

GBR (GI) / port: 16
Recept: 984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lag:
Ättikssprit 12% 1.5 dl 7%
Strösocker 1.3 dl 50%
Vatten 1.5 dl 0%
Lagerblad 2.0 blad 1%
Inläggningssill 180.0 gram 38%
Citrongräs 2.0 styck 3%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 1%
Limeblad 4.0 styck 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Koka upp lagen och låt svalna.
- Skär citrongräset på längden.
Ansa och kärna ur chilifrukt. Finhacka.
Skär sillen i bitar. - Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.
- Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.
Kockens kommentar
I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Lime- och citrongrässill med chilismak
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *