Rabarberpaj med smulpajsdeg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rabarberpaj med smulpajsdeg

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Deg smulpaj:

 

Vetemjöl

1.5 

dl

Havregryn

1.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör el. margarin

100.0 

gram

Pajform (22-25 cm) >

 

 

 

Fyllning:

 

Rabarber skivad

1.0 

liter

Strösocker

1.5 

dl

Potatismjöl

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 252

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2015 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg smulpaj:

Vetemjöl 1.5 dl 16%

Havregryn 1.5 dl 10%

Strösocker 2.0 msk 6%

Smör el. margarin 100.0 gram 36%

Pajform (22-25 cm) > %

 

Fyllning:

Rabarber skivad 1.0 liter 2%

Strösocker 1.5 dl 28%

Potatismjöl 1.0 msk 2%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (35 min )

  1. Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
    Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.

  2. Paj: Sätt ugnen på 225°C.

    Dra av skalet på grova stjälkar.
    Skär i centimeterstora bitar.
    Strö över socker och potatismjöl. Något mindre sockermängd till späda stjälkar.
    Strö smuldegen över.

  3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Välj helst späd rabarber.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Rabarberpaj med smulpajsdeg