Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 252

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2015 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Deg smulpaj:
Vetemjöl 1.5 dl 16%
Havregryn 1.5 dl 10%
Strösocker 2.0 msk 6%
Smör el. margarin 100.0 gram 36%
Fyllning:
Rabarber skivad 1.0 liter 2%
Strösocker 1.5 dl 28%
Potatismjöl 1.0 msk 2%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Dra av skalet på grova stjälkar.
Skär i centimeterstora bitar.
Strö över socker och potatismjöl. Något mindre sockermängd till späda stjälkar.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
Kockens kommentar
Välj helst späd rabarber.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Rabarberpaj med smulpajsdeg
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan