Smakrik sillsallad med tomater

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smakrik sillsallad med tomater

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

6.0 

styck

Tomater

3.0 

styck

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Inläggningssill

3.0 

filéer

Majonnäs äkta

1.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Tabasco röd

0.5 

tsk

Ärtskott till garnering

30.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hallands Fläder

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 312

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1250 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 244 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 30%

Tomater 3.0 styck 4%

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 22%

Inläggningssill 3.0 filéer 30%

Majonnäs äkta 1.0 msk 8%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 0%

Tabasco röd 0.5 tsk 0%

Ärtskott till garnering 30.0 gram 1%

Tillagning (20 min )

  1. Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter.
    Lägg i kallt vatten och låt kallna.
    Skala och finhacka äggen.

  2. Skala tomater och ta bort mjukt innerdel.
    Fintärna det fasta tomatköttet.
    Finhacka sill och ansjovis.

  3. Blanda tomathack, ägg, sill och ansjovis med majonnäs, senap och tabasco.

  4. Servera med ärtskott.

Kockens kommentar

För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Smakrik sillsallad med tomater