Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak

Lägg till ingredienser

Ant. bitar (10/tårta): 10

Mandelmassa färdig

300.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Kakaopulver osötad

2.0 

msk

Bakplåtspapper

 

 

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Fyllning:

 

Vispgrädde

4.0 

dl

Snabbkaffe (pulver)

1.5 

msk

Florsocker

3.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

 

Tillval:

 

Marsipankycklingar mini }

24.0 

styck

Citronmeliss färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 23%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 117 gram)

Ingredienser

Visa:

Mandelmassa färdig 300.0 gram 32%

Ägg 3.0 styck 4%

Kakaopulver osötad 2.0 msk 1%

Bakplåtspapper Äts ej

Springform 22-26 cm > Äts ej

 

Fyllning:

Vispgrädde 4.0 dl 33%

Snabbkaffe (pulver) 1.5 msk 0%

Florsocker 3.0 msk 3%

Ägg 1.0 styck 1%

 

Tillval:

Marsipankycklingar mini } 24.0 styck 24%

Citronmeliss färsk %

 

Kockskolan:

Om tårtor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Tillagning (45 min + 3 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv ner mandelmassan i en stor bunke. Blanda ner ägg och kakao. Vispa till slät massa.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på formen.  Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.
  5. Vispa försiktigt ner ägg. Häll smeten i springformen. Ställ in i frysen i cirka 3 timmar.
  6. Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera till exempel med marsipankycklingar och citronmelissblad.

Kockens kommentar

Springform = tårtform med löstagbar kant.

Fler recept inom Gräddtårtor

Liknande recept som Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak