Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 1
Recept: 535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lag:
Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej
Strösocker 1.3 dl Äts ej
Vatten 1.5 dl Äts ej
Lagerblad Äts ej
Inläggningssill 180.0 gram 70%
Kastanjer rostade med skal 80.0 gram 22%
Grönkål färsk ansad 20.0 gram 1%
Rödlök 0.5 styck 6%
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Så lagas bladkål > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Koka upp lagen och låt svalna.
- Kastanjer: Enklast är om man hittar färdigkokta kastanjer. Färska kanstanjer tillagas i ugn i en timme (se sparat recept), varefter de läggs skalade i kokande vatten i 5 minuter.
- Skala och skiva lök.
Riv görnkålen i mindre bitar.
Skär sillen i bitar. - Varva ingredienserna utom grönkålen i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska. Lägg grönkålen på toppen.
- Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.
Kockens kommentar
Sill måste vara inlagd på rätt sätt, annars kan farliga bakterier utvecklas. Enklast är att använda färdig så kallad "inläggningssill" som finns att köpa i butik.
Kompletterande recept
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Kastanj- och grönkålssill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman