Lime- och citrongrässill med chilismak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lime- och citrongrässill med chilismak

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

Lag:

 

Ättikssprit 12%

1.5 

dl

Strösocker

1.3 

dl

Vatten

1.5 

dl

Lagerblad

 

 

 

Inläggningssill

180.0 

gram

Citrongräs

2.0 

styck

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Limeblad

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 0

Recept: 415 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 13%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 114 gram)

Ingredienser

Visa:
Lag:

Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej

Strösocker 1.3 dl Äts ej

Vatten 1.5 dl Äts ej

Lagerblad Äts ej

 

Inläggningssill 180.0 gram 91%

Citrongräs 2.0 styck 7%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 2%

Limeblad 4.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Koka upp lagen och låt svalna.
  2. Skär citrongräset på längden. Ansa och kärna ur chilifrukt. Finhacka. Skär sillen i bitar.
  3. Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.
  4. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

Kockens kommentar

I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Lime- och citrongrässill med chilismak