Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 2
Recept: 578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 12%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lag:
Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej
Strösocker 1.3 dl Äts ej
Vatten 2.0 dl Äts ej
Lagerblad Äts ej
Inläggningssill 180.0 gram 65%
Russin 1.0 dl 30%
Saffran 0.5 gram 0%
Thaibasilika 3.0 stjälkar 0%
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Koka upp lagen och låt svalna.
- Riv av basilikabladen. Skär sillen i bitar.
- Varva ingredienserna utom basilikan i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska. Lägg basilikan på toppen.
- Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.
Kockens kommentar
I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken. Basilika i lagen blir för mosigt.Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Saffrans- och russininlagd sill med smak av basilika
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman