Saffrans- och russininlagd sill med smak av basilika

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffrans- och russininlagd sill med smak av basilika

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lag:

 

Ättikssprit 12% }

1.5 

dl

Strösocker

1.3 

dl

Vatten

2.0 

dl

Lagerblad

 

 

 

Inläggningssill

180.0 

gram

Russin

1.0 

dl

Saffran

0.5 

gram

Thaibasilika

3.0 

stjälkar

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 2

Recept: 578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 12%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 63 gram)

Ingredienser

Visa:
Lag:

Ättikssprit 12% } 1.5 dl Äts ej

Strösocker 1.3 dl Äts ej

Vatten 2.0 dl Äts ej

Lagerblad Äts ej

 

Inläggningssill 180.0 gram 65%

Russin 1.0 dl 35%

Saffran 0.5 gram 0%

Thaibasilika 3.0 stjälkar 0%

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Koka upp lagen och låt svalna.
  2. Riv av basilikabladen. Skär sillen i bitar.
  3. Varva ingredienserna utom basilikan i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska. Lägg basilikan på toppen.
  4. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

Kockens kommentar

I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken. Basilika i lagen blir för mosigt.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Saffrans- och russininlagd sill med smak av basilika