Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Grapefrukt rosa 1.0 styck 6%
Apelsin hel 2.0 styck 14%
Granatäpple 0.5 styck 2%
Valnötskärnor 100.0 gram 59%
Strösocker 3.0 msk 15%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 3%
Citronmeliss färsk 4.0 stjälkar 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala grapefrukt och apelsin. Dela i klyftor och filea (dra av klyftskinnet).
Gröp ur kärnorna ur granatäpple.
Plocka citronmelissblad. - Grovhacka valnötter.
Smält socker i stekpanna på medelvärme.
Tillsätt valnötter, sedan balsamvinäger.
Rör om. Lägg över på smörpapper.
Varning för brännskada. Låt svalna. - Blanda försiktigt alla ingredienser utom citronmeliss. Lägg upp portionsvis och garnera med citronmeliss.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan