Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 129
 
    
                Kcal / portion: 360
 
    
                GBR (GI) / port: 32
Recept: 1440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 0%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pasta torr 400.0 gram 100%
Salt 0%
Karamellfärg 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.
- Tillsätt karamellfärg. Ju längre färgen får koka med desto starkare färg.
- Låt pastan rinna av i ett durkslag. Skölj. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt lite smör och låt det bli varmt.
Kockens kommentar
Vill man ha stark färg som på bilden färgar man efter att pastan kokats. Häll varmt kranvatten i en skål och tillsätt färgämne. Doppa pastan i färgen. Skölj av pastan. Häll pastan åter i kastrull och värm upp. Tänk på att karamellfärgen är starkt färgande och kan missfärga kläder, handukar och annat. Arbeta inte på träbord utan använd diskhon.
Passar till
Fler recept inom Pasta till mat
Liknande recept som Färgglad pasta till barnkalas
- 
                
                    Kokt pasta till mat, så kokas pastaTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Stuvade makaroner till matTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Risoni med svamp, tiibehör till matTid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Risoni med vindruvor, tillbehör till matTid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Färgglad pasta till barnkalasTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              