Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 272

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1089 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Risoni pastakorn 6.0 dl 65%
Svamp 300.0 gram 7%
Matfett till stekning 4.0 msk 36%
Garnering:
Basilika finhackad 4.0 msk 0%
Parmesan nyriven 4.0 msk 9%
Kockskolan:
Om dekorativ pasta > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp. Skär i små bitar. Hacka basilika och grovriv ost.
- Blöt svamp steks torr i panna utan fett på medelhög värme, tills den inte avger mer fukt i pannan. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg. Salta och peppra.
- Koka risoni i lättsaltat kokande vatten cirka 10 minuter (se förpackning).
- Blanda risoni med svamp. Strö över basilika och ost.
Kockens kommentar
Risoni är pastakorn som används i soppa eller på samma sätt som ris till maträtter. Läs mer > Om dekorativ pasta.
Fler recept inom Pasta till mat
Liknande recept som Risoni med svamp, tiibehör till mat
-
Kokt pasta till mat, så kokas pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvade makaroner till mat
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Risoni med svamp, tiibehör till mat
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Risoni med vindruvor, tillbehör till mat
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färgglad pasta till barnkalas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan