Risoni med svamp, tiibehör till mat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Risoni med svamp, tiibehör till mat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Risoni pastakorn

6.0 

dl

Svamp

300.0 

gram

Matfett till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Garnering:

 

Basilika finhackad

4.0 

msk

Parmesan nyriven

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om dekorativ pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 272

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1089 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 210 gram)

Ingredienser

Visa:

Risoni pastakorn 6.0 dl 65%

Svamp 300.0 gram 7%

Matfett till stekning 4.0 msk 36%

Salt och peppar 0%

 

Garnering:

Basilika finhackad 4.0 msk 0%

Parmesan nyriven 4.0 msk 9%

 

Kockskolan:

Om dekorativ pasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svamp. Skär i små bitar. Hacka basilika och grovriv ost.
  2. Blöt svamp steks torr i panna utan fett på medelhög värme, tills den inte avger mer fukt i pannan. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg. Salta och peppra.
  3. Koka risoni i lättsaltat kokande vatten cirka 10 minuter (se förpackning).
  4. Blanda risoni med svamp. Strö över basilika och ost.

Kockens kommentar

Risoni är pastakorn som används i soppa eller på samma sätt som ris till maträtter. Läs mer > Om dekorativ pasta.

Fler recept inom Pasta till mat

Liknande recept som Risoni med svamp, tiibehör till mat