Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 12
Recept: 920 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Risoni pastakorn 6.0 dl 77%
Salt 0%
Tillbehör:
Vindruvor gröna 4.0 dl 22%
Romansallat baby 0.5 kruka 1%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om dekorativ pasta > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka risonin i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter (se förpackning).
- Tvätta och dela druvorna på mitten. Ta ur eventuella kärnor. Skölj och finstrimla sallat.
- Blanda risoni med druvor och sallad. Häll över lite olivolja. Smaka av.
Kockens kommentar
Risoni är pastakorn som används i soppa eller på samma sätt som ris till maträtter. Läs mer > Om dekorativ pasta.
Fler recept inom Pasta till mat
Liknande recept som Risoni med vindruvor, tillbehör till mat
-
Kokt pasta till mat, så kokas pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvade makaroner till mat
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Risoni med svamp, tiibehör till mat
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Risoni med vindruvor, tillbehör till mat
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färgglad pasta till barnkalas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan