Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 204

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1633 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 12%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Deg smulpaj:
Vetemjöl 1.5 dl 19%
Havregryn 1.5 dl 12%
Strösocker 2.0 msk 7%
Smör el. margarin 100.0 gram 45%
Fyllning:
Äpple syrligt 4.0 styck 11%
Strösocker 2.0 msk 7%
Kanel mald 0.5 msk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna.
Strö över socker och kanel.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
Kockens kommentar
Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Potatismjöl behövs inte om pajen fylls med äpplen. Potatismjöl gör att bär inte saftar sig så mycket. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.
PASSAR TILL
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Äppelpaj med smulpajsdeg
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan