Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Deg smulpaj:
Vetemjöl 1.5 dl 18%
Havregryn 1.5 dl 11%
Strösocker 2.0 msk 6%
Smör el. margarin 100.0 gram 41%
Fyllning:
Bär t.ex. jordgubbar 500.0 gram 11%
Strösocker 0.5 dl 11%
Potatismjöl 1.5 msk 3%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Fyll botten på en ugnssäker form med bär.
Strö över potatismjöl, sedan socker.
Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
Kockens kommentar
Bäralternativ: Blåbär, blåbär + hallon, vinbär, halvmogna krusbär, krusbär + jordgubbar, mogna björnbär e.d. Potatismjölet suger upp vätskan från bären så att pajen blir fastare. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl. Äppelpaj t.ex. behöver inget mjöl.
ALTERNATIV
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Bärpaj med smulpajsdeg
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan