Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 204

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1633 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 12%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Deg smulpaj:
Vetemjöl 1.5 dl 19%
Havregryn 1.5 dl 12%
Strösocker 2.0 msk 7%
Smör el. margarin 100.0 gram 45%
Fyllning:
Äpple syrligt 4.0 styck 11%
Strösocker 2.0 msk 7%
Kanel mald 0.5 msk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna.
Strö över socker och kanel.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
Kockens kommentar
Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Potatismjöl behövs inte om pajen fylls med äpplen. Potatismjöl gör att bär inte saftar sig så mycket. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.
PASSAR TILL
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Äppelpaj med smulpajsdeg
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan