Finstrimlad råstekt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Finstrimlad råstekt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

4.0 

styck

Smör till stekning

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Japansk rotsaksstrimlare>

 

 

Mandolin >

 

 

Så råsteks potatis >

 

 

Om råstekning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 8

Recept: 269 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 60 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 4.0 styck 100%

Smör till stekning 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Japansk rotsaksstrimlare> Äts ej

Mandolin > Äts ej

Så råsteks potatis > Äts ej

Om råstekning > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala potatis. Lägg dem i kallt vatten för att inte mörkna.
  2. Finstrimla potatis i en mandolin eller i en japansk rotsaksstrimlare. Strimla en potatis i taget och lägg strimlorna i kallt vatten om de inte stekt meddetsamma. Låt rinna av väl innan tillagning, torka av med hushållspapper.
  3. Hetta upp smör i stekpanna på hög värme. Lägg i strimlor från en halv potatis och platta ut det i pannan. Stek ett par minuter på var sida till fin färg. Stek i omgångar och lägg åt sidan.
  4. Stekningen kan ske i förväg och "flarnen" kan senare inför servering värmas upp i ugn på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 250ºC.  Sätt in i ugn några sekunder. Passa att de inte bränns vid.

Kockens kommentar

Dekorativt tillbehör, knaprigt gott. En potatis ger 2-3 potatiskakor.

Fler recept inom Pannstekt potatis

Liknande recept som Finstrimlad råstekt potatis