Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 167

GBR (GI) / port: 14
Recept: 670 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Potatis konserverad 800.0 gram 73%
Fettupptag vid stekning 25.0 gram 27%
Matfett till stekning Äts ej
Salt 0%
Tillvalsalternativ:
Timjan färsk 0%
Kockskolan:
Så pannsteks potatis > Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
Om råstekning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Konserverad färdig potatis är som regel förkokt och relativt små, vilket gör dem lämpliga att råsteka.
- Häll potatisen i ett durkslag och låt lagen rinna av. Torka av dem. Större potatis skärs i klyftor.
- Tillval: Burkpotatis är tämligen smaklösa. Att värma upp dem i buljongvatten och att tillsätta timjan vid stekningen gör smaken lite bättre.
- Stek under lock. Potatisen behöver steka ganska länge i smör på medelhög värme för att bli genomvarm, 10 minuter eller mer. Akta så att de inte svartbränns. Testa genom att provsmaka. Salta. Alternativt koka potatisen varm innan de steks avtorkade.
Kockens kommentar
Burkpotatis är en synnerligen överflödig produkt. Smaklös, dyr och miljöfientlig. Dessutom är tidsvinsten marginell. Läs mer, klicka på ingrediensen och på > Om råstekning.
Näringsberäkning: Stekt formad potatis viktminskar cirka 30% på grund av vattenförlust. Fettupptaget är cirka 3% av ostekt kokt potatisvikt. Läs mer > Om potatis.
Alternativ
Fler recept inom Pannstekt potatis
Liknande recept som Stekt hel konservpotatis
-
Stekt kokt potatis
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klyftig citronpotatis i panna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råstekt hel primörpotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt hel konservpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pommes de Terre Château - råstekt formad potatis
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt fintärnad potatis i panna
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Finstrimlad råstekt potatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rösti på kokt potatis
Tid: 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rösti, schweizisk råraka med råriven potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade potatisbullar, potatiskaka
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan