Klyftig citronpotatis i panna

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klyftig citronpotatis i panna

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis klyftad

800.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.5 

styck

Matfett till stekning

 

 

Fettupptag vid stekning

25.0 

gram

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vattenförändringar >

 

 

Om fettupptag >

 

 

Om råstekning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 14

Recept: 742 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 138 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis klyftad 800.0 gram 72%

Citron juice+fruktkött 1.5 styck 9%

Matfett till stekning Äts ej

Fettupptag vid stekning 25.0 gram 24%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om vattenförändringar > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

Om råstekning > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala potatis och skär i klyftor. Skär även citron i klyftor.
  2. Koka potatis med citron i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Tag ur och låt rinna av.
  3. Värm matfett i panna på medelhög värme. Stek potatis och citroner cirka 10 minuter, tills potatisen fått fin färg och mjuknat. Salta lätt.

Kockens kommentar

Den här potatisen benämns inte råstekt eftersom den förkokats. Läs mer > Om råstekning.

Näringsberäkning
: Klyftad rå potatis som steks tappar 30% av sin vattenhalt. Detta beaktas automatiskt i systemet om man väljer ingrediens Potatis klyftad (läs mer > Om vattenförändringar). Samtidigt suger klyftorna upp en del stekfett, cirka 3% av potatisens råvikt, vilket ger en fetthalt på 4%. Fettupptaget registreras inte automatiskt, utan måste införas som ingrediens "Fettupptag vid stekning" (läs mer > Om fettupptag).

Fler recept inom Pannstekt potatis

Liknande recept som Klyftig citronpotatis i panna