Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Abborrfilé

600.0 

gram

Potatis

6.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Gräslök

1.0 

knippe

Ansjovisfilé konserv

10.0 

styck

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 354

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1416 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 340 gram)

Ingredienser

Visa:

Abborrfilé 600.0 gram 36%

Potatis 6.0 styck 28%

Ägg 2.0 styck 9%

Dill 1.0 knippe 1%

Gräslök 1.0 knippe 1%

Ansjovisfilé konserv 10.0 styck 8%

Smör normalsaltat 30.0 gram 15%

Salt och peppar 0%

Aluminiumfolie %

Tillagning (40 min )

  1. Koka upp saltat vatten i två kastruller.
    Potatis i den ena och ägg i den andra.
    Koka både i cirka 7 min. Låt svalna.
    Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Folie: Smöra stora ark av aluminiumfolie.
    Ett ark per portion. Skär potatisen i skivor och fördela på arken och lägg på filéerna.

    Hacka ägg, dill och gräslök. Strö över.
    Smält resten av smöret och häll över.
    Salta och peppra. Lägg på ansjovisfiléer.

  3. Ugnslaga: Vik ihop folien till små paket.
    Lägg paketen i ugnsfast form el. på plåt.
    Sätt i ugn i 15-20 min.

Kockens kommentar

Foliepaketet kan med fördel även läggas på utegrillen.

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Abborre i folie