Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 354

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1416 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Abborrfilé 600.0 gram 36%
Potatis 6.0 styck 28%
Ägg 2.0 styck 9%
Dill 1.0 knippe 1%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Ansjovisfilé konserv 10.0 styck 8%
Smör normalsaltat 30.0 gram 15%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka upp saltat vatten i två kastruller.
Potatis i den ena och ägg i den andra.
Koka både i cirka 7 min. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200ºC. - Folie: Smöra stora ark av aluminiumfolie.
Ett ark per portion. Skär potatisen i skivor och fördela på arken och lägg på filéerna.
Hacka ägg, dill och gräslök. Strö över.
Smält resten av smöret och häll över.
Salta och peppra. Lägg på ansjovisfiléer. - Ugnslaga: Vik ihop folien till små paket.
Lägg paketen i ugnsfast form el. på plåt.
Sätt i ugn i 15-20 min.
Kockens kommentar
Foliepaketet kan med fördel även läggas på utegrillen.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Abborre i folie
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan