Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

600.0 

gram

Oregano färsk

4.0 

kvistar

Potatismjöl

2.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

5.0 

dl

Sesamfrön

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Sallad till maten?

 

 

Food processor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 654

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2617 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 377 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 600.0 gram 41%

Oregano färsk 4.0 kvistar 0%

Potatismjöl 2.0 msk 3%

Ägg 2.0 styck 5%

Mjölk 5.0 dl 11%

Sesamfrön 2.0 msk 4%

Salt och svartpeppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 34%

Sallad till maten? %

Food processor > %

Tillagning (35 min )

  1. Grönsaker: Ansa och förbered sallad.
    T.ex. Krispig thaisallad.

  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  3. Burgare: Finhacka färsk oregano.

    Mixa lax, mjöl, ägg och oregano i en matberedare till jämn fin smet.

    Tillsätt mjölk successivt tills smeten är halvfast och formbar till bullar.
    Smaka av med salt och peppar.

    Forma ovala platta burgare.
    Rulla dem i sesamfrön.

  4. Steka: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek burgarna 4 min på vardera sidan.

Kockens kommentar

"Pizzakryddan" oregano är inte omtyckt av alla. Den kan bytas ut mot t.ex. mejram.

PASSAR TILL

Krispig thaisallad

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Laxbiff sesam