Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 798

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3192 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 600.0 gram 20%
Rågmjöl fullkorn 2.0 dl 11%
Salt 0%
Marinad:
Grädde 2.0 dl 23%
Äggula 2.0 styck 3%
Senap fransk osötad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Rödlök 1.0 styck 2%
Lingonsylt konserverad 4.0 dl 21%
Ger 6 stycken/portion
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 4 tim )
- Marinering: Skala och skiva vitlök.
Rör samman ingredienserna.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg strömmingsfiléerna i marinaden.
Grädden skall täcka helt.
Ställ i kylskåp 4-12 timmar. - Potatis: Skala och koka potatisen mjuk.
- Panera: Häll rågmjöl med lite salt på en tallrik. Ta ur filéerna ur marinaden.
Vik ihop dem och vänd dem i rågmjölet. - Stek strömmingen i rikligt med matfett på medelhög värme tills den har fått en
fin gyllenbrun färg. - Mos: Skala och finhacka rödlök.
Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk, smör eller grädde till lagom konsistens.
Rör ner löken. Smaka av med salt, peppar.
Kockens kommentar
Måns Rosander, medarbetare i radioprogrammet Meny, avlade sitt kockprov på Operakällaren med detta recept. Han tillförde vitlök och senap till restaurangens klassiska gräddmarinerade strömming.
ALTERNATIV
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Rosanders gräddmarinerade strömming
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan