Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 387

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1549 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 600.0 gram 42%
Salt 0%
Aromsmör:
Smör el. margarin 50.0 gram 24%
Dill finhackad 4.0 msk 0%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 35%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Aromsmör: Smöret bör vara rumsvarmt.
Mjukrör smör med lite salt och citronjuice.
Finhacka dill/persilja och rör ner i smöret.
Rulla smöret till en stav i aluminiumfolie.
Lägg i kylskåp eller frys. - Strömming: Skölj den. Lägg i plastpåse.
Tillsätt salt och lite matolja. Skaka påsen.
Låt helst ligga kallt 1 timme. - Potatis: Skala och koka potatis.
- Halstring: Hetta upp en (grill-)panna utan matfett så att den ryker.
Halstra strömmingen till brunsvart färg och så att den får blåsig yta.
Vänd (dock inte för tidigt, skinnet lossnar). - Ta ut smöret och skiva.
Kockens kommentar
Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen, utan att använda panna. Den blev då bränd och svart, eller snarare sotig.
PASSAR TILL
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Sotare i panna
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan