Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1573 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 600.0 gram 41%
Vetemjöl 0.5 dl 7%
Ströbröd 0.5 dl 7%
Salt 0%
Fyllningsförslag:
Kaviar (tub el. burk) 3.0 msk 9%
Purjolök 0.5 styck 2%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 34%
Ger 3 filéer/portion
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala potatis och koka den mjuk.
- Finstrimla purjolök.
Blanda kaviar och purjolök.
Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik. - Bred kaviarsmet på filéernas insida.
Lägg en flundrafilé över, tryck till lite.
Vänd filéerna i mjöl+ströbröd.
Om paneringen fäster dåligt, smeta lite olja på flundrans utsida och vänd sedan. - Stek fisken på medelhög värme i panna i rikligt med matfett i cirka 2 min per sida.
- Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk eller grädde. Salta och peppra.
- Servera fisk och mos med lingon och/eller citronklyftor.
Kockens kommentar
Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. T.ex. är ansjovis med persilja ett gott alternativ. Variera också tillbehör. Varför inte lite räkost? Eller aromsmör?
ALTERNATIV
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Fyllda strömmingsflundror
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan