Fyllda strömmingsflundror

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fyllda strömmingsflundror

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömmingsfiléer

600.0 

gram

Vetemjöl

0.5 

dl

Ströbröd

0.5 

dl

Matfett till stekning

 

 

Salt

 

 

 

Fyllningsförslag:

 

Kaviar (tub el. burk)

3.0 

msk

Purjolök

0.5 

styck

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Lingonsylt rårörda konserv

 

 

Citron juice+fruktkött

 

 

 

Ger 3 filéer/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1573 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 370 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 600.0 gram 41%

Vetemjöl 0.5 dl 7%

Ströbröd 0.5 dl 7%

Matfett till stekning 0%

Salt 0%

 

Fyllningsförslag:

Kaviar (tub el. burk) 3.0 msk 9%

Purjolök 0.5 styck 2%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 34%

Lingonsylt rårörda konserv 0%

Citron juice+fruktkött 0%

 

Ger 3 filéer/portion 

Tillagning (45 min )

  1. Skala potatis och koka den mjuk.

  2. Finstrimla purjolök.
    Blanda kaviar och purjolök.
    Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik.

  3. Bred kaviarsmet på filéernas insida.
    Lägg en flundrafilé över, tryck till lite.

    Vänd filéerna i mjöl+ströbröd.
    Om paneringen fäster dåligt, smeta lite olja på flundrans utsida och vänd sedan.

  4. Stek fisken på medelhög värme i panna i rikligt med matfett i cirka 2 min per sida.

  5. Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk eller grädde. Salta och peppra.

  6. Servera fisk och mos med lingon och/eller citronklyftor.

Kockens kommentar

Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. T.ex. är ansjovis med persilja ett gott alternativ. Variera också tillbehör. Varför inte lite räkost? Eller aromsmör?

ALTERNATIV

Pressad kokt potatis

Aromsmörsalternativ

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Fyllda strömmingsflundror