Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 881

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3525 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 13%
Bacon 175.0 gram 17%
Gröna ärter frysta 250.0 gram 5%
Ägg 4.0 styck 7%
Smör normalsaltat 200.0 gram 41%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 15%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Hårdkoka ägg i 8-10 min och låt svalna i kallt vatten.
- Skala och koka potatis (ca 20 min).
- Tärna och stek bacon krispigt i torr panna. Lägg att rinna av på hushållspapper.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten.
Lägg i torsken och dra kastrullen från värmen. Låt torsken ligga kvar 10-12 min. - Skala och finhacka ägg.
Smält smör i en stekpanna.
Tillsätt ärter, ägg och bacon.
Låt allt bli varmt i ett par minuter. - Lägg upp på tallrik tillsammans med fisken.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Torskfilé med ägg och ärter i smörsås
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan