Torskfilé med ägg och ärter i smörsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Torskfilé med ägg och ärter i smörsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Bacon

175.0 

gram

Gröna ärter frysta

250.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 881

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3525 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 529 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 13%

Bacon 175.0 gram 17%

Gröna ärter frysta 250.0 gram 5%

Ägg 4.0 styck 7%

Smör normalsaltat 200.0 gram 41%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 15%

Tillagning (30 min )

  1. Hårdkoka ägg i 8-10 min och låt svalna i kallt vatten.

  2. Skala och koka potatis (ca 20 min).

  3. Tärna och stek bacon krispigt i torr panna. Lägg att rinna av på hushållspapper.

  4. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten.
    Lägg i torsken och dra kastrullen från värmen. Låt torsken ligga kvar 10-12 min.

  5. Skala och finhacka ägg.
    Smält smör i en stekpanna.
    Tillsätt ärter, ägg och bacon.
    Låt allt bli varmt i ett par minuter.

  6. Lägg upp på tallrik tillsammans med fisken.

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Torskfilé med ägg och ärter i smörsås