Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax rimmad lättrökt 600.0 gram 48%
Stuvad potatis:
Potatis 0.8 kilo 29%
Smör el. margarin 1.0 msk 5%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Mjölk 4.0 dl 13%
Dill 2.0 knippen 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 15 min.
- Smält matfettet och vispa ner mjöl.
Häll i mjölk under omrörning.
Låt småkoka i cirka 5 minuter. - Tag av kastrullen från plattan.
Vänd försiktigt ner potatisen i såsen.
Smaksätt med salt och peppar. - Garnera med dillkvistar.
Kockens kommentar
Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor.
ALTERNATIV
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Rimmad lax med dillstuvad potatis
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan