Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 1
Recept: 591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blåbär färska 4.0 dl 21%
Myntablad 4.0 styck 0%
Canderel strö } 2.0 msk 2%
Philadelphiaost light } 200.0 gram 52%
Kvarg 1% fett 2.0 dl 23%
Canderel strö } 1.0 msk 1%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (10 min )
- Strimla myntablad. Rör ihop blåbär med Canderel sötningsmedel (eller strösocker), myntablad och lite svartpeppar. Rör försiktigt så att inte bären mosas.
Ställ svalt i kylen. - Rör ihop cream cheese med kvarg.
Smaka av med Canderel (el. socker).
Ställ kallt innan servering. - Lägg blåbär på en tallrik och färskost bredvid eller ovanpå.
Riv lite svartpeppar över.
Kockens kommentar
Canderel kan bytas ut mot strösocker. Var försiktig med svartpepparen som inte får ta över, men den skall finnas med som en liten smakbrytning.
PASSAR TILL
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Blåbär med färskostcrème (utan socker)
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan