Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2149 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bovetegryn 4.0 dl 60%
Vatten 8.0 dl 0%
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Vitvinsvinäger 4.0 msk 1%
Rucolasallat 2.0 knippen 1%
Valnötskärnor 100.0 gram 31%
Päron Anjou 2.0 styck 6%
Olivolja 0%
Salt 0%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.
- Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning, med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 min. Ta av från värmen, rör om.
Låt svalna. - Skiva päron. Dela stora rucolablad.
Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja.
Kockens kommentar
Servera gärna salladen tillsammans med lufttorkad skinka eller grillat kött. Det söta i päronent bryter härligt mot syrligheten i bovetet och det salta köttet.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Bovetesallad med rucola och valnötter
-
Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskost med dill, citron och vitlök
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Almas rabarberlemonad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enbär- och timjancrème
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan