Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 355
    
                Kcal / portion: 1361
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 5445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 25%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vaniljglass 0.5 liter 17%
Chokladglass 0.5 liter 24%
Vispgrädde 2.0 dl 13%
Strösocker 1.0 msk 1%
Hasselnötskärnor 100.0 gram 12%
Sås:
Mörk choklad 250.0 gram 25%
Smör normalsaltat 25.0 gram 3%
Sirap ljus 3.0 msk 4%
Mjölk 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Så tilllagas glass > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Grovhacka hasselnötter.
Vispa grädde med socker. - Smält choklad i vattenbad (se nedan).
Tillse att inget vatten kommer i chokladen. - Rör ner smör, sirap och mjölk.
 - Lägg upp glass och vispgrädde.
Häll nötter och varm chokladsås över. 
Kockens kommentar
Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vattenbad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. Läs mer > Så smälts choklad.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Choklad och nötter i himmelriket
- 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    