Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1361 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 16%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödbetor inlagda 500.0 gram 21%
Majonnäs äkta 1.0 dl 50%
Creme fraiche 1.0 dl 24%
Senap fransk osötad 2.0 tsk 1%
Brun farin 1.0 msk 3%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 30 min )
- Låt rödbetorna rinna av. Hacka dem sedan grovt och blanda med majonnäs, créme fraiche, senap och farin. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ salladen kallt i minst en halvtimme innan servering.
Kockens kommentar
Rödbetssallad är ett klassiskt tillbehör till kött- och fiskrätter på julbordet.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Rödbetssallad
-
Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskost med dill, citron och vitlök
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Almas rabarberlemonad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enbär- och timjancrème
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan