Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Äpple syrligt

4.0 

styck

Ägg

3.0 

styck

Smör el. margarin

100.0 

gram

Strösocker

3.0 

dl

Mjölk

2.5 

dl

Vetemjöl

5.0 

dl

Bakpulver

3.0 

tsk

 

Garnityr:

 

Strösocker

0.5 

dl

Kanel

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 460

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 196 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple syrligt 4.0 styck 5%

Ägg 3.0 styck 5%

Smör el. margarin 100.0 gram 20%

Strösocker 3.0 dl 31%

Mjölk 2.5 dl 4%

Vetemjöl 5.0 dl 29%

Bakpulver 3.0 tsk 1%

 

Garnityr:

Strösocker 0.5 dl 5%

Kanel 2.0 tsk 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (50 min )

  1. Skala äpplen och skär dem i klyftor.
    Lägg i vatten så att de inte blir bruna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.
    Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk.
    Tag av kastrullen från plattan.
    Låt svalna något.

  3. Smöra och bröa en (rektangulär) form. Blanda mjöl och bakpulver.
    Rör ner smör och sockret. 
    Rör till sist ner mjölken.
    Häll smeten i formen.
    Tryck ner äppelklyftorna.
    Strö över socker och kanel.

  4. Grädda i 200 grader ca 30 min.
    Skär kakan i rutor direkt i formen.
    Servera kakorna ljumna.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Äppelkaka