Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 460

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Äpple syrligt 4.0 styck 5%
Ägg 3.0 styck 5%
Smör el. margarin 100.0 gram 20%
Strösocker 3.0 dl 31%
Mjölk 2.5 dl 4%
Vetemjöl 5.0 dl 29%
Bakpulver 3.0 tsk 1%
Garnityr:
Strösocker 0.5 dl 5%
Kanel 2.0 tsk 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Skala äpplen och skär dem i klyftor.
Lägg i vatten så att de inte blir bruna. - Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk.
Tag av kastrullen från plattan.
Låt svalna något. - Smöra och bröa en (rektangulär) form. Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner smör och sockret.
Rör till sist ner mjölken.
Häll smeten i formen.
Tryck ner äppelklyftorna.
Strö över socker och kanel. - Grädda i 200 grader ca 30 min.
Skär kakan i rutor direkt i formen.
Servera kakorna ljumna.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Äppelkaka
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan